Aanbod

7 photos available

For sale: Lissevenlaan 21, 5582 KB Waalre

Type of residence House, villa, detached house
Plot size 6,356 m²
Liveable area 1,146 m²

General

De omgeving van de Lissevenlaan in Waalre is om door een ringetje te halen.
Prachtige vennen, bossen en villa’s die een en al 'savoir vivre' uitstralen.

Dit elegante landhuis werd in 2002 gebouwd onder architectuur van Joep Hertroijs in de stijl van een authentiek Frans manoir. Twee woonvleugels in een L-vorm, met elkaar verbonden door een toren in het midden. Het klassieke, vrijstaande koets... More info
Features
All characteristics
Type of residence House, villa, detached house
Construction period 2002
Status Available

Features

Offer
Reference number 06364
Price Price on request
Acceptance By consultation
Last updated 25 June 2018
Ownership rights Whole lot
Construction
Type of residence House, villa, detached house
Type of construction Existing estate
Construction period 2002
Surfaces and content
Plot size 6,356 m²
Effective area 1,146 m²
Content 3,405 m³
Mapping
Number of rooms 20 of which (7 bedrooms)
Boiler
Combiboiler Yes

Definition

De omgeving van de Lissevenlaan in Waalre is om door een ringetje te halen.
Prachtige vennen, bossen en villa’s die een en al 'savoir vivre' uitstralen.

Dit elegante landhuis werd in 2002 gebouwd onder architectuur van Joep Hertroijs in de stijl van een authentiek Frans manoir. Twee woonvleugels in een L-vorm, met elkaar verbonden door een toren in het midden. Het klassieke, vrijstaande koetshuis met klokkentorentje en drie dubbele getoogde deuren is door een overdekte corridor verbonden met de villa. Het landhuis mag dan de Franse aristocratische levensstijl uitstralen, het staat wel gewoon in Nederland, waar enige beschutting nooit kwaad kan.

Het feit dat deze residentiele omgeving zich uitstrekt tussen de Brabantse dorpen Waalre en Aalst, net buiten Eindhoven, is nog slechts een aangenaam detail als de smeedijzeren toegangspoort zich achter u sluit. Dit is echt vorstelijk thuiskomen. De plechtige entree, met hardstenen trap, dubbele voordeur en erboven een Frans balkon, wordt ‘bewaakt’ door vier ranke cipressen, die in de voorbije zestien jaar bijna boven de villa zijn uitgegroeid. Het voorplein bestaat uit gravier d’or, gecombineerd met plaveisel. Het witte landhuis - met hardstenen plinten, zandstenen architraven en roederamen met zwarte luiken - is een gracieuze verschijning.

Het wordt omzoomd door een schitterend aangelegde parktuin met terrassen, boomgaard en een stuk bos van in totaal 6.400 m². Aan de achterzijde versmelt het perceel met de Waalrese natuur. Het interieur van de villa overtreft de verwachtingen die het exterieur wekt. De huidige bewoners wilden een klassiek landhuis in de Franse manoirstijl, maar met een ‘modern’ interieur. Denkt u daarbij niet aan kil staal, glas en gietvloeren, maar aan rijke materialen van absolute topkwaliteit, die op een heldere manier zijn verwerkt in een luxueus en stijlvol interieur. Vloeren van Belgisch hardsteen in de facilitaire ruimtes, Bourgondische dallen in de hal, keuken en eetkamer en een whitewash eikenhouten visgraat vloer in de living met serre en de werkkamer met open haard en notenhouten kasten. Detail: de televisie in de living komt op commando uit de vloer omhoog. De Poggenpohl keuken is letterlijk voorzien van alles, plus een ruime bijkeuken met aparte ingang en zelfs een gekoelde voorraadkamer. De aangrenzende eetkamer heeft vier dubbele openslaande deuren naar de terrassen, met overdekt en verwarmd gedeelte.

Een fraaie trappartij ontsluit vanuit de hal de eerste verdieping met vier slaapkamers, waarvan drie met mezzanine, drie badkamers en de master suite met luxueuze badkamer (ligbad en stortdouche), een linnenkamer en twee kleedkamers - voor hem en een iets grotere voor haar. Het riante balkon op het zuidwesten biedt een weids uitzicht over de tuin en het achterliggende bosgebied.

Achter een schuifdeur in de gang gaat een afgescheiden appartement schuil, ideaal voor gasten of een inwonende nanny. Ook hier is de hand van de architect zichtbaar, die met drie ovale vensters een speelse zichtlijn heeft gecreeerd door de lengte van de slaapvleugel. De tweede verdieping is met twee trappen bereikbaar en zeer ruimtelijk. Er zijn meerdere vertrekken/slaapkamers en een heuse torenkamer, momenteel als guestroom ingericht.

Het souterrain strekt zich uit onder het gehele huis en telt, met een hoogte van circa 3.30 meter en veel daglicht, als een volwaardige woonverdieping. Hier treft u alles wat het leven prettig en aangenaam maakt: een magnifiek zwembad (10.5 x 4 m.) met klimaatbeheersing, geluiddempend plafond en openslaande deuren naar een verlaagd terras. In de wellness met sauna en douche bevinden zich tevens de kleedkamer en een toiletruimte. Er is een fitness met relaxruimte en pantry, een aparte chillroom, eveneens met geluiddempend plafond, een wijnkelder/proeflokaal en heel veel bergruimte.

Valt er nog meer te vertellen over dit perfecte huis? Nou en of. We kunnen er een boek over volschrijven.
Maar u kunt veel beter zelf gaan kijken om de stijl en unieke sfeer te beleven.