Aanbod

dsc_0406-001 4 3 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34
33 foto's beschikbaar

Te koop: Sperwerlaan 2, 5595 BD LEENDE BIEDEN VANAF

Adres: Sperwerlaan 2, 5595 BD Leende
Type object Woonhuis, villa, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 1.904 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 300 m²
€ 895.000,- k.k.
Verkocht

Algemeen

ALERTE KOPER: AANTREKKELIJKE, GEWIJZIGDE VOORWAARDEN: STARTPRIJS (BIEDEN VANAF) € 895.000,= K.K.

Villa hoek Sperwerlaan/Eksterlaan in Leende

Deze villa is één van de fraaiste exemplaren die werden gerealiseerd door architect Rein van Wylick, die doorgaans niet meer dan één woonhuis per jaar toevoegt aan zijn oeuvre. De woning, waarvan voor de architectuur- kenner direct vaststaat dat deze v... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Woonhuis, villa, vrijstaande woning
Bouwperiode 1993
Status Verkocht

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 06052
Prijs € 895.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Laatste wijziging Zaterdag 6 mei 2017
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Woonhuis, villa, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1993
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.904 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 300 m²
Inhoud 1.200 m³
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 100 m²
Indeling
Aantal kamers 5 (waarvan 4 slaapkamers)
CV ketel
Combiketel Ja

Omschrijving

ALERTE KOPER: AANTREKKELIJKE, GEWIJZIGDE VOORWAARDEN: STARTPRIJS (BIEDEN VANAF) € 895.000,= K.K.

Villa hoek Sperwerlaan/Eksterlaan in Leende

Deze villa is één van de fraaiste exemplaren die werden gerealiseerd door architect Rein van Wylick, die doorgaans niet meer dan één woonhuis per jaar toevoegt aan zijn oeuvre. De woning, waarvan voor de architectuur- kenner direct vaststaat dat deze van de hand van deze befaamde bouwkundige is, trok de aandacht van de internationale architectuur pers.

Toonaangevende bladen als Häuser (Duitsland) en Interni (Italië) besteden uitgebreide reportages aan deze unieke villa, waarna de uitgave Eigen Huis en Interieur het in ons land nog een dunnetjes overdeed. Licht en ruimte worden in elke reportage geprezen als de meest sterke punten van het ontwerp. Daarnaast worden binnen en buiten met elkaar verbonden tot één geheel door meerdere glazen kantelpuien en een schuifpui.

Leende is eenvoudig bereikbaar via een afslag aan de A2. Een dorp met slechts 5.000 inwoners.Onderdeel van het buitengebied is het Vogelpark, een villawijk ingesloten door bos en een enkel weiland. Deze zeer gewilde wijk bestaat uit slechts 40 woningen die alle gelegen zijn op ruime percelen die naast wooncomfort ook véél privacy bieden. Winkels bevinden zich in het dorp, net als een lagere school op slechts 2 km van het villapark. Middelbaar onderwijs is er op elk niveau in Valkenswaard en uiteraard Eindhoven, waarmee ook een uitstekende busverbinding bestaat: in 15 minuten sta je in hartje stad. Leende heeft een eigen manege, tennisclub, hockey-verenigingen zijn er in Heeze, Valkenswaard en Eindhoven. Kortom: hier wordt alle plezier van fantastisch buiten wonen gecombineerd met de behoefte aan elementaire zaken in de directe omgeving.

De indeling van de villa laat zich uiteraard beschrijven, maar verdient het om ‘gevoeld’ te worden door ruimte, hoogte en lichtinval. De royale living met fraaie openhaard (iets lager gelegen) is verbonden met het eetkamer gedeelte en de voor een deel open keuken. Doordat dit gedeelte in verbinding staat met de hoogte van een galerij op de eerste verdieping ontstaat het loftidee.

Bijzonder detail is dat de verdieping wordt bereikt via een houten trap die vervaardigd is uit dezelfde Iroco boom als alle vloeren in het huis, alsmede de trap naar de kelder waarin zich de royale sauna en wijnvoorraad bevinden. Deze houten vloeren worden praktisch en fraai gecombineerd met Belgisch natuursteen.

Op de begane grond treffen we naast een royale en meer dan 6 meter hoge hal met voordeur, toilet en garderobe, ook de master bedroom aan. Een grote slaapkamer, voorzien van een fraaie kastenwand (over de volle lengte, meer dan 10 meter) en een badkamer (bad, douche en toilet) die gedeeltelijk in open verbinding staat met het slaapgedeelte. Over ruimte gesproken…

Het royale dakterras is bereikbaar via een onopvallende glazen schuifpui omdat deze onderdeel is van de aanblik van de glaswand die zorgt voor de prachtige lichtinval in onder andere het woongedeelte van de villa. Een dergelijk dakterras, met deze omvang, verwacht niemand. Een dakterras op een villa met bijna 2.000 m2 eigen grond in een bostuin lijkt overbodig. Hetgeen ook zeker zo is. Van de andere kant biedt dit terras naast een bijzonder fraaie aanblik, ook nog eens privacy in het kwadraat! Alleen vanuit de lucht is het terras waarneembaar.

In de kelder wordt de ruimte voor de wijnvoorraad gecombineerd met een royale sauna voor vier personen.

Door de toegepaste hoogte, ademt deze villa de sfeer van een loft. De in totaal meer dan 1.200 m3 wooncomfort is gepositioneerd in deze bosrijke omgeving en fraai gelegen op de eigen grond, waardoor de beleving van dit huis al eens werd aangeduid als ‘Manhattan in het bos’. Op de etage liggen aan de galerij een drietal kamers die nu in gebruik zijn als slaapkamers en een study. Daarnaast bevinden zich hier een tweede badkamer met douche en toilet en een aparte, via een deur toegankelijke verwarmings-en bergruimte.

Door de ligging op een van de mooiste percelen binnen het villapark op de hoek van twee lanen, ontstond praktisch de mogelijkheid om een op- en uitrit aan te leggen die achter het huis langsloopt, alwaar ook de eigen parkeerplaatsen gesitueerd zijn. Het geheel is omgeven door een gecombi-neerde haag van linden en beuken en een hekwerk. De in- en uitgang van het perceel worden afgesloten met een elektrisch bedienbare poort.

De aard van de tuin is volledig in overeenstemming met het omliggende bos.
Onderhoudsvriendelijk: alleen het gras moet worden gemaaid en de heg geknipt.

Enkele kenmerken tot slot:

-Recent binnen en buiten geschilderd,
voorzien van een nieuw dak en een
elektriciteitskast die voldoet aan alle eisen van vandaag.
-Hoogwaardig geïsoleerd hetgeen resulteert in een eenvoudig te bereiken aangename
temperatuur in de winter en een heerlijke
koelte op warme zomerdagen
-Buitentemperatuur afhankelijke cv installatie
-Vloerverwarming
-Compleet gericht op het zuiden en voorzien van automatisch en handgestuurde zonwering die desgewenst alle zon buiten houdt
-Sproei installatie voor de gehele tuin in twee groepen, voorzien van eenvoudig bedienbaar paneel in het woongedeelte